Hoe herken je een faker of bedrieger?


› Herken fakers

De fotoverzamelaars / toetsenbordrukkers annex drooggeilers

Deze zullen je vragen om foto’s te blijven sturen voordat ze een afspraak met je maken. Pas altijd op met foto’s te sturen. Je weet immers nooit in welke handen deze terecht kunnen komen. Beter is vaak om telefonisch of webcam contact te hebben als je zeker wilt weten dat je niet te maken hebt met een faker.

De bedriegers

Dit is het ergste soort, deze personen willen geld aan je verdienen! Je reageert op een advertentie en krijgt een redelijk anoniem mailtje terug met daarin het verzoek om verder contact via SMS of je aan te melden bij een andere website. De foto welke ze gebruiken is vaak ook van een mooie vrouw met herkenbaar gezicht. Vrouwen zullen zicht in het algemeen onherkenbaar maken, omdat ze bang zijn om herkend te worden.

SMS oplichters

Ken je die televisie reclames midden in de nacht? De mooiste dames zijn op zoek naar contact met jou. Je hoeft alleen een SMS te sturen naar nummer XXXX en je komt in contact met haar. Als je dit doet kun je voor een onverwachte verrassing komen te staan. Deze bedrijven misbruiken sites als afspraakjes.com ook veelal. Je krijgt na een reactie op een advertentie het verzoek om een berichtje naar een bepaald GSM nummer te sturen. Dit zijn zogenaamde shortcodes [http://nl.wikipedia.org/wiki/Short_code] en bestaan uit 4 cijfers in België en Nederland. Als je een bericht stuurt naar zo een nummer kun je zo ineens aan een heel duur SMS abonnement zijn gebonden zonder dat je dit beseft. Ieder bericht dat je stuurt of ontvangt van dit nummer kost je enkele euro’s per bericht. De mooie dame die je op de foto ziet beantwoord nooit jouw sms berichten. Soms vermelden ze met de kleinst mogelijke lettertjes dat het gaat om fictieve / bedachte profielen en er geen fysieke afspraken mogelijk zijn. Dit moet toch al voldoende zeggen!

Ben je er toch ingetrapt? Lees hier wat te doen.

Je moet email/telefoonnummers opvragen via 0906/0903 lijn.

Je ziet de mooiste personen op aarde die jou willen ontmoeten! Maar, hun contactgevens zitten achter een betaalpoort. Je kan het telefoonnummer of het emailadres van bewuste ontvangen door het bellen naar een dure 090X betaallijn. Doe dit nooit! De mensen die je op de foto ziet, bestaan helemaal niet. Het is enkel maar een manier om je zuurverdiende centen te proberen afnemen. Meestal zal je ook geen reactie krijgen, en als je toch een reactie krijgt, is dit enkel maar bedoeld om nog meer geld aan jou te verdienen.